Over Flogus

Guus van Herpen

Eigenaar

In 2010 ben ik gestart met Flogus Rendement Management. Mijn eerste opdrachten destijds waren om personeelsplanning en verwerkingssoftware te implementeren bij restaurantketens.

Het centraal inrichten en daarbij vanuit omzet en loonkosten aan de knoppen draaien, was een grote stap vooruit voor veel ondernemers. Kort zicht op je loonkosten, productiviteit en gemiddeld uurloon. Personeel blijft een van de grootste posten binnen de horeca, dus rendement is daar snel te halen, maar ook de balans behouden tussen service en het optimale halen uit de omzet. Gedurende de jaren is de automatisering toegenomen in de horeca met o.a. online reserveren, online bestellen door gasten, online inkoop, menu en voorraadmanagement. Ook zijn de eerste stappen naar het optimaal gebruik van al die data gezet door deze te combineren om beslissingen mee te nemen en richting van de organisatie te bepalen!

Rendement is wat de meeste ondernemers willen behalen! Daar liggen dus altijd mogelijkheden en kansen, maar ook gevaren en bedreigingen. Dit mooie speelveld is waarin ik mij begeef sinds 1998!

Rendement kan in 1001 dingen zitten!

De vraag bij rendement is altijd, wat wil je bereiken, wat moet je daarvoor doen en hoe kom je bij het resultaat? Vaak zijn er hulpmiddelen nodig als software, mensen of andere aspecten die het rendement gaan brengen en het moeten blijven toetsen!